Goralské drievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g chudej bravčoviny, lyžica korenia na gril, lyžica oleja, soľ Ďalej potrebujeme: Maslo, 2 cibule, 150 g oravskej slaninky, 2 rajčiny, 2 papriky, citrón a trocha hladkej múky

Postup: Mäso pokrájame na kocky posolíme, okoreníme gril. korením a polejeme olejom. Necháme odležať. Nakrájame si ostatné suroviny a napichujeme na špajle,striedavo: mäso, cibuľu, kúsky papriky a plátky slaninky. Poprášime múkou a opečieme na oleji do červena. Na výpek pridáme kúsok masla a nasekané rajčiny. Krátko podusíme. Podávame so zemiakmi a polejeme podusenými rajčinami. Ozdobíme kolieskami citrónu.