Drotárske stehno

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 200 g domácej údenej klobásy, 1 veľká cibuľa, soľ, korenie, múka, masť

Postup: Stehno narežeme na veľký plát a pokladieme klobásu. Potom stočíme do valca a previažeme niťou. Posolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Obložíme cibuľou, pokrájanou na pásiky. Podlejeme vodou a zakryté dusíme skoro do mäkka. Potom odokryjeme a dopečieme do červena. Polievame výpekom a podievame vodou. Upečené vyberieme a výpek zaprášime múkou. Necháme povariť. Mäso pokrájame na hrubšie plátky, nite odstránime a prelejeme zahusteným výpekom. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.