Karé na jablkách

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 4 bravčové kotlety v celku, 3 jablká, korenie, cesnak, rasca, soľ, masť

Postup: Karé narežeme, ale necháme na kosti. Potrieme rozotretým cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Jablká zbavíme jadrincov, ošúpeme a pokrájame na hrubšie plátky. Pekáč vymažeme olejom a vložíme mäso. Pomedzi zárezy pokladieme jablká a ostatné obložíme okolo mäsa. Podlejeme vodou a pečieme do červena v rúre. Počas pečenia polievame šťavou a prilievame vodu. Upečené mäso si oddelíme na jednotlivé kotlety prelejeme šťavou a priložíme kúsky jabĺk. Podávame so zemiakovou kašou a ovocným šalátom.