Zapečené panenské medajlónky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 400 g bravčovej panenky, 4 plátky šunky, 1OO g oštiepku, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, kečup, korenie, soľ, olej

Postup: Panenku pokrájame na 8 špalíčkov, osolíme, okreníme a na jemnučko naklepneme. Prudko orestujeme na rozpálenom oleji. Dáme na teplé miesto. Vo výpeku orestujeme cibuľu a papriku pokrájané na kolieska. Zastrekneme kečupom a podusíme. Mäso preložíme na vymastený pekáčik a polejeme udusenou šťavou. Na každý kúsok mäsa položíme plátok šunky a kôpku strúhaného oštiepku. Necháme chvíľu zapiecť, až sa začne syr topiť. Podávame so zemiakmi a zeleninou.