Slovenské ražníky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g bravčovej panenky, 100 g oravskej slaniny, 1 cibuľa, 100 g spišských párkov, korenie, cesnak, horčica, vegeta,soľ,olej.

Postup: Panenku rozkrojíme na štyri rovnaké diely. Do každého valčeka urobíme nožom otvor a vsunieme párok. Naplnené valčeky rozkrojíme na dieliky a napichujeme na ihlu striedavo zo štvrťkami cibule a plátkami slaninky. Jemne osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do červena. Opečené odložíme do tepla.Do výpeku primiešame lyžicu horčice, lyžičku roztlačeného cesnaku, korenie, lyžičku vegety a zalejeme vodou. Necháme prevariť a prelievame na tanieroch na ražníky. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou.