Zapekané teľacie mäso s lečom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g teľacieho stehna, 8 zemiakov, 4 cibule, korenie, soľ, olej, pohár steriľovaného leča, bazalka

Postup: Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, cibuľu na pásiky. Z mäsa narežeme 8 plátkov, osolíme a posypeme korením a bazalkou. Na vymastený pekáč pokladieme polovinu zemiakov, polovinu cibule, plátky mäsa, zase cibuľu a nakoniec zvyšok zemiakov. Podlejeme trochou vody a jemne osolíme. Pečieme v rúre asi 40 minút. Keď je mäso mäkké, polejeme lečom a ešte 15 minút zapekáme. Podávame so zeleninovou oblohou. Toto jedlo môžeme pripraviť aj z iného mäsa.