Tatranský špíz v alobale

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g bravčového stehna, 4 zemiaky, mleté korenie, soľ, mletá paprika, 2 zelené papriky, 2 cibule, 100 g slaniny, víno

Postup: Mäso pokrájame na plátky a opečieme na oleji. Pridáme na kolieska pokrájané zemiaky, osolíme a ochutíme korením, paprikou, premiešame a necháme schladnúť. Potom striedavo napichujeme mäso, zemiaky, kúsky papriky a kolieska cibule na špajle. hotové šípy zabalíme po jednom do alobalu, pkvapkáme vínom a olejom Poriadne zabalíme a dáme piecť na rošt, alebo do rúry asi na 20 minút. Ako prílohu podávame zeleninový šalát a chlieb.