Cesnakové rezne na kapuste

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 4 rezne z bravčového karé, 4 strúčky cesnaku, korenie, soľ, 1/2 hlávky kapusty, 1 kápia, 2 lyžice horčice, ocot, rasca, etržlenová vňať, olej

Postup: Kapustu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť. Asi po 30 minutách vytlačíme z kapusty vodu. Pariku nakrájame na prúžky, nasekáme vňať a zmiešame s kapustou. Šalát ochutíme dresinkom. Dresink: 5 lyžíc octu, 2 lyžice horčice, 6 lyžíc oleja, lyžička rasce, soľ, korenie. Vymiešame a polejeme na misu z kapustou a kapiou. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme podrveným cesnakom. Pečieme na horúcom oleji asi 4-5 minút do červena.Potm pokladieme na taniere kopčeky kapusty, rezne a pokvapeme výpekom. Vhodná príloha sú zemiakové hranolky, alebo opekané zemiaky.