Slovenský ražeň na zelenom korení

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g bravčovej panenky, 100g oravskej slaniny, korenie soľ, 150 g spišských párkov, menšie cibule, zelené korenie, maslo horčica, cesnak, vegeta

Postup: Panenku odkrojíme na dĺžku párku. Tenším nožíkom urobíme do mäsa otvor a vsunieme párok. Naplnené panenky obtočíme plátkom slaniny a pokrájame na 3 cm špalíčky. Potom kúsky mäsa položíme na plocho a napichujeme na ihlice, striedavo s plátkami cibule.Na hotové ražne natrieme zmes pripravenú zmiešaním oleja, horčice, korenín, roztlačeného cesnaku a soli. Necháme odstáť, aby sa zmes vsiakla do mäsa. Opečieme z oboch strán na rošte alebo na grile. Do výpeku prilejeme vodu s lyžičkou vegety a zelené korenie. Dáme prevariť a zahustíme troškou múky. Podávame so zemiakmi a šťavou prelejeme ražníky. Obložíme čerstvým zeleninovým šalátom.