Plnené bravčové karé

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 kg bravčové karé, 2 vajcia, sterilovaný hrášok, olej, 100 g šunky, za hrsť sušených húb, 1 kapia, korenie, soľ, vňať

Postup: Karé vykostíme, nožom urobíme otvor a zväčšíme ho rukou. Sušené huby uvaríme. Vajíčka usmažíme na redšiu praženicu, potom pridáme na kocočky pokrájanú šunku, kapiu, hrášok, nasekanú vňať, scedené uvarené huby a ochutíme soľou a korením. Mäso z vnútra aj z vonka posolíme a naplníme plnkou. Otvor zopneme a podliate dáme piecť. Počas pečenia dolievame vodu a mäso prelievame výpekom.Keď je mäso mäkké, opatrne ho nakrájame na hrubšie plátky a podávame so zemiakovou kašou a preliate výpekom.