Panenka v oravskej halenke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g bravčovej panenky, 150 g oravskej slaninky, soľ, mleté korenie čierne aj biele, 1 dcl vermútu alebo dezertné víno, 1 šľahačková smotana, olej

Postup: Panenku rozkrojíme po dľžke na 4 kusy a pokrájame na pásy dlhé ako prst. Osolíme, okoreníme a obalíme do tenučkých plátkov oravskej slaninky. Poopekáme na oleji do červena. Opečené uložíme do tepla. Výpek zalejeme vermutom a smotanou. Za stáleho miešania prevaríme do zhustnutia. Dochutíme bielym korením a soľou. Kúsky panenky podávame so zemiakmi a preliate omáčkou z vermutu.