Terchovské vrkoče

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g bravčovej panenky, mleté korenie, 2 dcl červeného vína, šľahačková smotana, kečup, soľ, olej, feferónky

Postup: Panenku narežeme po dĺžke na tenšie pásiky, spletieme po 3 pásiky do vrkočov. Vrkoče osolíme, okoreníme a z oboch strán na oleji opečieme do červena. Vo výpeku orestujeme 3 lyžice kečupu, zalejeme vínom a smotanou. Miešame a varíme do zhustnutia. Omáčku ochutíme soľou a posekanýmim feferónmi. Vrkoče podávame na omáčke s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hotové podávame s kopčekom kyslej kapusty a hrebienkami opraženej oravskej slaninky.