Medvedie tlapy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 400 g bravčovej pečene, 150 g údenej slaniny, korenie, 200 g bravčovej panenky, soľ, rasca, griľovacie korenie, zelená petržlenová vňať, olej, 600 g zemiakov

Postup: zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Pečienku pokrájame na hrubšie plátky a slaninku na hrebienky. Slaninku opražíme do chrumkava a odložíme. Plátky pečienky potrieme olejom, do ktorého sme zamiešali lyžicu griľovacieho korenia. Opečieme na výpeku zo slaninky. Odložíme ku slaninke a na výpeku orestujeme na rezance pokrájanú panenku. Zemiaky ošúpeme pokrájame na kolieska a posypeme rascou a osolíme. Opečieme na troche oleja do zlatova.Na tanier položíme plátok pečienky, navrch kopček panenkových rezancov a na okraj pečienky hrebienok slaninky /ako pazúry/. Pokvapkáme výpekom a podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.