Tajomstvo v kapse

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1OOO g vykostené bravčové karé, 2 vajcia, 100 g šunky, malá konzerva hrášku aj šampiňónov, kapia, korenie, petržlenová vňať, soľ, strúhanka, olej, vegeta

Postup: Z vajec, hrášku, sekaných šampiňónov, posekanej kapie, na jemno nasekanej vňate a korenia si na troške oleja osmahneme zmes a ochutíme soľou. Zahustíme trochou strúhanky. Karé v celku nožom po dĺžke narežeme na kapsu. Naplníme schladnutou zmesou a otvor zatvoríme špáradlami alebo zašijeme. Pečieme na vymastenom pekáči a podlievame vodou. Občas prelievame výpekom, ochuteným vegetou a korením. Môžeme podávať so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo za studena s chlebom a kyslou uhorkou.