Bravčový rolovanec

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g bravčového stehna, 100 g slaniny, 100 g šunky, soľ, 2 vajcia, cibuľa, 2 kyslé uhorky, korenie, vegeta, horčica, olej

Postup: Mäso nakrojíme na veľký plát a natenko naklepeme. Mäso potrieme olejom, horčicou, okoreníme a posolíme. Na troške oleja si pripravíme z cibule a vajec praženicu. Na mäso uložíme plátky šunky, rozotrieme praženicu, posypeme nasekanými uhorkami a ešte dochutíme štipkou rasce a vegetou. Pripravené mäso skrútime do valca a previažeme niťou. Mäso prudko zo všetkych strán opečieme na oleji. Opečené mäso podlejeme horúcou vodou a upečieme v rúre za občasného polievania výpekom do mäkka. Podávame pokrájané na hrubšie kolieska, poliate výpekom, so zemiakmi a šalátom.