Naplnený bôčik

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g bravčového bôčiku, 1/2 kocky špenátu, 1 cibuľa, 100 g šampiňónov, 1 rožok, 2 vajcia, 2 strúčky cesnaku, masť, soľ, 1 dcl bieleho vína, mletá paprika, korenie

Postup: Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a rozotretý cesnak. Postup: Pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a rozmrazený špenát a podusíme. Troška dochutíme soľou a korením a pridáme na malé kocky pokrájaný rožok. Po chvíľke rozklepneme vajíčka, premiešame a odstavíme. Bôčik vykostíme a nožom narežeme po dĺžke na kapsu. Z vnútornej strany posolíme a naplníme špenátovou zmesou. Otvor zopneme špáradlami alebo zašijeme. Lyžicu mletej papriky a lyžicu masti spolu vymiešame a potrieme povrch bôčika. Dôkladne posolíme a podlejeme vodou. Prikryté dusíme v rúre asi 1/2 hodiny na 200 stupňov, potom odokryjeme a ešte 20 minút pečieme. Nakoniec dopečieme bez polievania do chrumkava. Pokrájame na hrubšie plátky, ozdobíme čerstvou zeleninou a podávame s pečenými zemiakovými mesiačikmi.