Prekvapenie "Končiar"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 200 g sviečkovice, 200 g bravčového karé, 100 g bravčovej pečene, 100 g tvrdého syra, 2 dcl lahôdkovej smotany, maslo, olej kečup, 100 g steriľovaných šampiňónov, korenie, soľ

Postup: Z mäsa a pečene nakrájame po 4 rezne. Z ľahka naklepeme, okoreníme, osolíme a pokvapkáme olejom. Necháme v chlade odležať. Mäso opečieme na oleji a uložíme do pekáčika. Na každý rezen dáme kopček postrúhaného syra a oriešok masla. Plátky pečene opečieme, vyberieme a dáme do tepla. Do výpeku pridáme lyžicu masla a dáme roztopiť. Potom pridáme smotanu a lyžicu kečupu. Chvíľu povaríme a nalejeme na rezne v pekáčiku. Necháme v rúre zapiecť kým sa syr neroztečie. Na kúsku masla prehrejeme šampiňóny. Zapečené rezne dáme na taniere, na ne plátky opečenej pečene a pokvapkáme šťavou z výpeku. Obložíme šampiňónmi a potrúsime syrom. Podávame s ryžou zamiešanou s pažítkou a kukuricou.