Bravčová panenka "Lúčnica"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 400 g bravčovej panenky, horčica, 1 veľká cibuľa, soľ, korenie, majoránka, 1 veľké jablko, maslo, olej

Postup: Mäso nakrájame na 3 cm špalíčky. Jemne osolíme, okoreníme a dlaňou zľahka naklepneme. Pripravené rezíky natrieme horčicou. Jablko pokrájame na osminky a odstránime jadrince.Očistenú cibuľu pokrájame na kolieska a na troche oleja aj s jablkom podusíme do mäkka. Vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme lyžicu masla, zohrejeme a opečieme mäso, z každej strany asi tak 1 minútku. Pridáme ešte lyžicu masla, lyžičku rozmrvenej majoráky a 1 dcl vody. Podusíme 5 minút, pridáme udusené jablko a necháme prehriať. Podávame so zemiakovou kašou, poliate šťavou a ozdobíme čerstvým hlávkovým šalátom.