Tatranský jeleň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Divina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 kg jelenieho stehna, 5 plátkov údenej slaninky, vývar z kocky masox, 2 dl smotany, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 2 cibule, soľ, korenie, brusnicový kompót, 2 lyžice hladkej múky

Postup: Mäso okoreníme, osolíme a na vymastenom pekáči obložíme plátkami slaniny a podlejeme vývarom. Dáme piecť do horúce rúry. Po 30 minutách pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a pečieme ešte asi hodinu, prelievame výpekom. Maso vyberieme, výpek prelisujeme a pridáme smotanu s múkou. Prevaríme a primiešame 2/3 brusníc. Na plátky pokrájané mäso podávame s knedľou a šťavou.