Veľkonočná torta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 11. 03. 2008

Suroviny:NA CESTO: 4 vajcia, 4 PL vody, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g polohrubej múky, 100 g maizény, 1 čl prášku do pečiva NA KRÉM: 1 vanilkový pudingový prášok, 1/2 l mlieka, 250 g masla, 50 g práškového cukru,

Postup:Oddelíme z vajec bielky od žĺtkov. Žĺtky vymiešame pridáme múku spolu s maizénou a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme spolu s vodou sneh, pridáme do neho práškový aj vanilkový cukor a premiešame. Sneh nalejeme k vymiešaným žĺztkom a zľahka premiešame. Vymiešané cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Zatiaľ si podľa návodu na obale uvaríme v mlieku vanilkový puding. Za občasného pomiešania ho necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne ku nemu primiešame vychladený puding. Šľahačom ho dobre vymiešame na hladký krém. Upečený rozkrojený korpus natrieme krémom, krém natrieme aj na boky a vrch. Dozdobíme krémom a lentilkami alebo farebnou cukrovou či čokoládovou ryžou.