Špenátové halušky s Nivou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 13. 03. 2008

Suroviny:1 Mrazený špenátový pretlak, 2 šálky polohrubej múky, soľ, 1-2 PL oleja, voda podľa potreby, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, 1 cibuľa, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 PL masdla, 150 g plesňového syra- Niva ap.

Postup: Rozmrazený špenátový prezlak zmiešame s múkou, troškou soli, olejom, roztlačeným cesnakom, vajcom a vymiešame cesto. Podľa potreby cesto dorieďujeme vodou. Hustota cesta by mala byť taká, aby voľne odkvapkávalo z varešky. Z cesta uvaríme vo vriacej osolenej vode halušky. Uvarené halušky na site krátko prepláchneme studenou vodou. Na masle speníme najemno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a necháme podusiť. Potom ku šampiňónom pridáme nastrúhaný syr a premiešame. Na slabom ohni necháme syr roztopiť. Vzniknutou omáčkou polejeme porcie halušiek.