Karamelové rezy z oplátok

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 15. 03. 2008

Suroviny: 250 g kryštáľového cukru, 250 g vlašských orechov, 1 Hera, 1 Salko, tortové oblátky, na dozdobenie - čokoládová poleva.

Postup: V kastróle s hrubším dnom necháme skaramelizovať cukor, pridáme nasekané orechy a popražíme. Pridáme rozpustenú Heru a nakoniec primiešame salko. Na miernom ohni všetko povaríme 6-7 minút. Karamelovú hmotu natrieme na oblátky, najlepšie s hrubšou mriežkou, aby hmota na oblátkach lepšie držala. Natreté oblátky mierne zaťažíme a necháme stuhnúť. (Najlepšie 24 hodín) Stuhnuté oblátky pokrájame na rezy a ozdobíme na povrchu čokoládovou polevou. Na rezy oblatky najlepšie pokrájame zúbkovým pilkovým nožom.