Rebierka na víne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 18. 03. 2008

Suroviny: 1 kus bravčových neorezaných rebierok, soľ, celá rasca, 2 PL masti, 5 dcl bieleho suchého vína, voda

Rebrá opláchneme, rozkrojíme na 3 kusy a dáme do pekáča alebo na hlbší plech. tam rebrá z oboch strán posolíme a orascujeme. Dáme ku nim masť a podlejem vínom. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 250 °C a asi 30 minút pečieme. Občas rebrá obrátime a podľa potreby troška podlievame vodou a potierame výpekom. Upečené rebierka podávame s chrenom a chlebom, alebo s varenými zemiakmi poliatymi výpekom a s uhorkovým šalátom.