Dvojfarebná bábovka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 4 vajcia, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl vody, 1 vanilkový cukor, kakao, hrozienka, kokos...

Postup: Žĺtky vymiešame do penista s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešame s práškom do pečiva. Zľahka vymiešame tuhý sneh z bielkov a vmiešame do zmesi. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch tejto časti posypeme hrozienkami. Druhú polovicu cesta sfarbíme kakaom a vylejeme do formy. Vyklopenú a vychladenú bábovku polejeme vlažnou čokoládovou polevou.