Kakaová roláda s citrónovou plnkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 4 vajcia, 100 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 20 g kakaa PLNKA: ? dl mlieka, 10 g hladkej múky, 120 g masla, 100 g práš. cukru, šťava z ? citróna POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 60 g masla

Postup: Z bielkov našľaháme tuhý sneh, prisypeme práš. cukor a ešte spolu dobre prešľaháme. Potom pridáme žĺtky, múku s kakaom a vareškou všetko spolu zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na mastný papier vo veľkosti plechu. Položíme na plech a v teplejšej vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý piškótový plátok poprášime práš. cukrom a obrátime na čistý papier. Ten papier na ktorom sa plátok piekol stiahneme a piškótu potrieme vymiešanou plnkou. Najprv stočíme piškótu z jednej strany do polovice a potom z druhej strany po dĺžke plechu. Takto pripravenú dvojroládu zabalíme do papiera a odložíme na chladné miesto. Stuhnutú z papiera vybalíme, polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájame na porcie. PLNKA: do kastrólika dáme mlieko, hladkú múku, dáme na sporák a za stáleho miešania povaríme. Do vlažnej kašičky postupne primiešavame maslo, cukor, citrónovú šťavu a dobre vypeníme. POLEVA: do rozpusteného masla pridávame nadrobno pokrájanú čokoládu a vymiešame na hladko. Vlažnou prelejeme pripravenú dvojroládu a na chladnom mieste ju necháme stuhnúť.