Kakaová torta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 100 g polohrubej múky, 30 g kakaa, lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 4 lyžice horúcej vody, 4 žĺtky, 8 tabletiek sladidla, 150 g olúpaných jabĺk, 4 bielky, tuk a múku na formu, 40 g dia džemu, 100 g dia čokolády

Postup: Múku s kakaom a kypriacim práškom preosejeme. V horúcej vode rozpustíme sladidlo, pridáme k žĺtkom a našľaháme do peny. Jablká nahrubo nastrúhame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny primiešame jablká a po častiach pridávame múku a časť snehu. Zvyšok snehu už len do cesta ľahko obraciame. Cesto naplníme do tukom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Po krátkom vychladnutí korpus vyklopíme a potrieme džemom. Čokoládu rozlámeme a v horúcej vodnej pare ju necháme zmäknúť, rozmiešame a nalejeme na tortu. Vychladnutú smotanu ušľaháme, naplníme ju do pláteného vrecka a ozdobnou koncovkou ozdobíme.