Piškótový závin

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 2 vajcia, 24 g sorbitu, 2 lyžice vody, 40 g hladkej múky, maslo a múku na plech PLNKA: 120g mäkkého tvarohu, 40 g masla, 60 g marhuľového dia džemu, 8 tabliet spolarínu, 2 dl šľahačkovej smotany, 24 g lieskových orieškov

Postup: Z bielkov, sorbitu a vody vyšľaháme tuhý sneh. Striedavo primiešame múku a žĺtky po jednom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Po upečení plát stočíme do navlhčenej a vyžmýkanej utierky a necháme vychladnúť. Potom utierku odstránime a plát naplníme. Plnku pripravíme vymiešaním tvarohu s maslom, polovicou džemu a roztlačeného spolarínu. Nakoniec do plnky primiešame šľahačku. Zvyškom džemu potrieme povrch závinu a posypeme strúhanými opraženými orieškami.