Jemné medové rezy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 1 vajce, 40 g margarínu, 100 g práškového cukru, 15 g medu, 10 g jedlej sódy, 250 g hladkej múky Krém: 2 dl silnej kávy, 2 dl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 80 g práškového cukru

Postup: Vajce, margarín, cukor a med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom pridáme jedlú sódu, zamiešame, prelejeme do múky a na lopári, spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Krém: Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém. Dobre preniešaným krémom plníme vychladnuté upečené plátky a necháme asi 2 hodina stáť. Potom pokrájame a ocukrujeme.