Orechové trubičky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 4 surové bielky, 4 lyžice práškového cukru, 3 lyžice zomletých orechov, 3 lyžice hladkej múky

Postup: Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na riedky sneh. Postupne primiešame orechy a múku. Cesto lyžičkou nalievame na vymastený plech - vždy len 3-4 malé placky a pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pečieme rýchlo. Keď okraj placiek sčervenie, vyberieme ich a hneď pomocou varechy stočíme do tubičky. Plnka: 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 125 g masla alebo margarínu HeliaVajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia a necháme vychladnúť. Masu postupne po lyžiciach pridávame do vyšľahaného masla alebo tuku. Trubičky naplníme, namáčame do čokoládovej polevy a kladieme na mriežku alebo mastný papier. Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g tuku Cera Polámanú čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.