Snehuľky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 12 čerešní z kompótu, 3 PL amaretta, 250 g surového marcipánu, 125 g horkej čokolády

Postup: Čerešne prepoľte a nechajte asi 1 hodinu ležať v amarette. Čokoládu rozpustite v parnom kúpeli, ak máte chuť, pokojne ku nej pridajte 1 PL amaretta alebo trošku chilli podľa chuti. Marcipán dobre rozmieste, a rozdeľte na 24 rovnomerných kúskov. Do nich vtlačte po polke čerešne a vytvarujte do guličky. Potom ponorte každý kúsok do pripravenej roztavenej čokolády na vidličke a prebytočnú čokoládu nechajte odtiecť. Hotové snehuľky poukladajte na plech na mastný papier kým nestuhnú. Potom ich môžete ozdobiť napríklad svetlou čokoládou.