Zahalené tanečnice

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 20. 03. 2008

Suroviny: 6 jabĺk, 12 PL jemnej strúhanky, 12 PL cukru, 4PL masla, 250 ml šľahačkovej smotany, kúsok celej škorice a 1 PL mletej škorice.

Postup: Najprv si dotuha vyšľaháme šľahačku a dáme ju do chladničky tuhnúť. Jablká očistíme, vykrojíme jadrince a pokrájame ich na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca, podlejeme troškou vody, pridáme 2/3 cukru a kúsok celej škorice. Uvaríme do zhustnutia. Na panvici rozpustíme maslo, primiešame zostávajúci cukor a na slabom ohni necháme rozpustiť. Potom primiešame strúhanku, mierne ju opražíme a ochutíme škoricou. Zmes necháme vychladnúť. Do pohárov alebo misiek vrstvíme po troche vychladenú jablčnú hmotu, strúhanku, šľahačku a postup ešte 1X zopakujeme. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a vrch posypeme škoricou.