Zemiaková fučka /kulaša či podbíjanka/

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 21. 03. 2008

Suroviny: Zemiaky, hladká múka, mlieko, maslo alebo masť, cibuľa.

Postup: Olúpané zemiaky pokrájame na kocočky a uvaríme v osolenej vode až do rozvarenia. Potom ich scedíme, ale tak, aby v nich ešte trocha vody ostalo. Zemiaky v hrnci dobre roztlačíme a po troche primiešavame hladkú múku. Dobre miešame, aby sa netvorili z múky hrčky. Kaša by mala byť dosť hustá a lepivá: Potom ju podľa chuti doriedime vlažným mliekom a ešte dobre premiešame. Podávame na plytkom tanieri poliate dozlatova upraženou cibuľkou na masle. Môžeme poliať aj na cibuľke osmaženými hríbikmi.