Špargľa v zemiakovej kašičke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 27. 03. 2008

Suroviny: čerstvá alebo konzervovaná špargľa, zemiaky, mlieko, vajce, soľ, biele korenie, olej, maslo, holandská alebo tatarská omáčka.

Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladiť. Z čerstvej špargle zrežeme drevnaté konce a dáme obvariť do vriacej osolenej vody. Ku schladeným uvareným zemiakom pridáme trocha mlieka, kúsok masla a vajce. Vymiešame na hladkú zemiakovú kašu. Podľa chuti prisolíme. Scedenú špargľu ochutíme bielym korením a obalíme do zemiakovej kaše. Vyformujeme do valčeka a vypražíme na oleji zo všetkych strán dozlatista. (ako zemiakové krokety) Vypražené špargle dáme na obbrúsok odkvapkať od prebytočného oleja a naporcujeme na taniere s kopou čerstvého zeleninového šalátu a špargle pokvapkáme dresingom.