Zbojnícke mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 01. 04. 2008

Suroviny: 800 g bravčového mäsa(stehno alebo pliecko), korenie, soľ, mletá paprika, 2 veľké cibule, 1/2 kocky masoxu, 4-5 feferoniek, 3 dcl pohárik leča, 50 g tvrdého syra, olej.

Postup: mäso si nakrájame na hrubšie rezance, osolíme a okoreníme. pripravené mäso prudko opečieme na troche oleja. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, orestujeme a poprášime paprikou. Zmes podlejeme vodou a rozmrvíme do nej polovičku kocky masoxu. Prikryté necháme udusiť skoro domäkka. potom k mäsu pridáme lečo, nasekané feferónky a dodusíme. Hotové ešte horúce mäso naporcujeme na taniere a porcie posypeme nastrúhaným syrom.