Gurmánske rebierko

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 01. 04. 2008

Suroviny: 800 g bravčového karé, korenie, soľ, olej 8 šampiňónov, 2 rajčiny, 2 PL kečupu alebo 1 Pl rajčinového pretlaku, 1 dcl červeného vína, 2 klinčeky.

Postup: Mäso rozkrojíme na 4 rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji pripravené rezne opečieme z obidvoch strán postupne domäkka. Opečené rezne zabalíme do alobalu a necháme v teple. Do výpeku z mäsa pridáme celé hlavičky šampiňónov, orestujeme a pridáme na kolieska pokrájané rajčiny. Zmes ešte chvíľu popražíme a rozdelíme na rezne. Do šťavy z restovania pridáme kečup alebo pretlak, klinčeky a zalejeme vínom. Počas miešania necháme prevariť. Rezne uložíme na taniere a prelejeme s uvarenou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.