Námornícke mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 08. 04. 2008

Suroviny: 600 g predného hovädzieho mäsa, olej, mleté korenie, soľ, niekoľko guličiek nového korenia, 1 cibuľa, mletá paprika, 1 PL kečupu, 50 g hrášku , vývar z masoxu 1 vajce, 50 g tvrdého údeného syra.

Postup: Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a prudko ho opražíme na oleji. Mäso vyberieme a na výpeku zosklovatíme najemno nasekanú cibuľu. Posypeme mletou paprikou, vložíme naspäť mäso a premiešame. Mäso podlejeme vývarom a prikryté dusíme do polomäkka. Potom pridáme nové korenie, hrášok, kečup a dodusíme domäkka. Na tanieroch mäso dozdobíme molieskami cibule, kolieskami natvrdo uvareného vajca a posypeme kopčekom strúhaného syra. Podávame s ryžou a kyslou uhorkou.