Švédske roštenky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 08. 04. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa z roštenca, soľ, korenie, hladká múka, olej, 1 cibuľa, 20 g kapár, 1 PL horčice, 250 ml kyslej smotany, sardelova pasta. PRÍLOHA: Palacinkové rezance- 500 ml mlieka, 200 g hladkej múky, 2 vajcia, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, olej.

Postup: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme a okraje ponarezujeme. Osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Pripravené roštenky prudko opečieme na oleji z obidvoch strán a vyberieme. Vo výpeku spenímenasekanú cibuľu, pridáme nasekané kapary, pár kvapiek sardelky, horčicu a premiešame. Vložíme naspäť roštenky, podlejemevodou alebo vývarom a prikryté udusíme domäkka. Potom pridáme smotanu a dáme zapiecť do horúcej rúry. Príloha: Do mlieka pridáme vajcia, soľ, a postupne zašľaháme múku. Pridáme nasekanú petrželku, premiešame a z cesta pečieme na oleji palacinky. Upečené palacinky stočíme do valčekov a pokrájame na širšie rezance. Roštenky pri podávaní dozdobíme kopčekom smotany a pásikmi sterilizovanej kapie.