Karfiol na smotane

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 1 hlávka karfiolu (alebo mrazené karfiolové ružičky), 2 PL masti, soľ, korenie, vegeta, mletá paprika, 1/2 L mlieka, 250 ml kyslej smotany, 3 PL polohrubej múky, kúsok masla.

Postup: Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na ružičky rozobratý karfiol, posolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Necháme udusiť skoro domäkka. Z mlieka, smotany a múky vymiešame zátrepku a zalejeme ňou udusený karfiol. Necháme prevrieť a nakoniec dochutíme vegetou a poprášime paprikou. Omáčku zjemníme kúskom masla a podávame s cestovinou.