Perníkový koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny:400 g kryštáľového cukru, 2 vajcia, 1,5 dcl oleja, 400 g hladkej múky špecial-00, 1/2 L mlieka, 2 PL kakaa, 2 PL lekváru, 1 čL mletej škorice, 1 čL sóda-bicarbóny, 50-60 g nasekaných vlašských orechov, 50 g nahrubo nastruhanej korkej čokolády, 1/2 pohára kompótovaných sliviek alebo marhúľ, (nasekať na kúsky), 1 sáček perníkového prášku.

Postup: Vymiešame vajcia s cukrom, potom postupne primiešame ostatné suroviny a vymiešame riedke cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Necháme pomaly upiecť vo vyhriatej rúre. Upečený koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kocky.