Sviečková pre fitnesky "Ludivina"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 09. 04. 2008

Suroviny: 1 hlávka brokolice alebo karfiolu, 1 balíček mrazenej zeleniny"Zmes pod sviečkovú", 200 ml smotany na varenie, 2 PL hladkej múky, 2 PL masla, 1 kocka "silný hovädzí bujón," pár guličiek celého čierneho korenia, 2 bobkové listy, vegeta, soľ, cukor, citrónová šťava a nastrúhaná citrónová kôra. NA OBALENIE: 2 vajcia, polohrubá múka. Olej na vypraženie.

Postup: Brokolicu alebo karfiol rozoberieme na väčšie ružice a dáme uvariť do vody spolu s kockou silného bujónu. Keď je brokolica mäkká tak ju vyberieme a necháme vychladnúť. Do vody z brokolice pridáme mrazenú zeleninovú zmes, pridáme koreniny a necháme uvariť. Z uvarenej zeleniny vyberieme bobkové listy a vývar rozmixujeme. Z masla a múky usmažíme svetlú zápražku, zalejeme ju smotanou, premiešame a nalejeme do rozmixovaného vývaru. Pridáme trocha nastrúhanej citrónovej kôry a necháme prevariť. Omáčku dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a vegetou. Vychladené ružice brokolice obalíme v rozšľahaných vajíčkach a v múke. Obalené opražíme zo všetkych strán na oleji do zlatova. Vypraženú brokolicu podávame s omáčkou a varenými zemiakmi.