Plnené papriky v rajčinovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 10. 04. 2008

Suroviny: 5 čerstvých paprík, maslo, 100 g uvarenej ryže, 250 g mletého mäsa, 2 cibule,2 strúčiky cesnaku, korenie, majoránka, soľ, 1 vajce, 1 menšia konzerva rajčinového pretlaku,2 klinčeky, 1 bobkový list, cukor, 1 čL solamylu.

Postup: Z paprík zrežeme vrchnú časť a vyberieme jaderníky. PLNKA: 1 cibuľu nasekáme nadrobno, pridáme pomleté mäso, uvarenú ryžu, 1 roztlačený cesnak, vajce, majoránku a mleté korenie podľa chuti. Osolíme a dobre premiešame. Do štyroch paprík dáme plnku a opečieme ich na horúcom masle. Do výpeku potom pridáme najemno nasekanú cibuľu 1 strúčik roztlačeného cesnaku, rajčinový pretlak a poslednú papriku pokrájanú na pásiky. Chvíľu porestujeme vložíme naplnené papriky a zalejem vodou tak, aby boli papriky ponorené. Pridáme klinčeky, bobkový list a varíme 15 minút. Potom omáčku zahustíme solamylom, rozmiešaným v troške studenej vody. Krátko povaríme a dochutíme podľa chuti soľou a cukrom. Podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi.