Polievka na oživenie chuti

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 11. 04. 2008

Suroviny: Na 1,5 L polievky potrebujeme: 1 kocku zeleninového a 1 kocku silného hovädzieho bujónu, 4-5 zemiakov, 3 PL oleja, 2PL detskej krupice, 10 strúčikov cesnaku, 1 vajce, 3 PL polohrubej múky, 1 čL mletej papriky, korenie, soľ.

Postup: Zemiaky očistíme a pokrájame na kocočky. Na oleji speníme nadrobno nasekaný alebo pretlačený cesnak, prisypeme mletú papriku, premiešame a zalejeme studenou vodou. Do hrnca pridáme zemiaky, bujóny a varíme až sú zemiaky mäkké. Do pohára vyklepneme vajce, pridáme 2 PL polohrubej múky, štipku soli a vymiešame riedke vajcové cesto. Polovicu cesta nasádžeme po kvapkách do vriacej polievky, potom pridáme do zostávajúceho cesta ešte1 PL múky a vymiešame na hustejšie cesto. Z cesta pomocou malej lyžičky nasádžeme do polievky malé haluštičky. Polievku necháme ešte kratučko prevrieť a dochutíme soľou a korením.