Domáca mortadella

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 15. 04. 2008

Suroviny: 1 kg bravčového bôčika, 500 g hydinového alebo iného chudého mäsa, 5-6 vajec, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 čL vegety, mleté čierne korenie, soľ, štipka muškátového orieška, mletá paprika na obalenie.

Postup: mäso zomelieme na jemnej mriežke a znova spolu premelieme. Pridáme roztlačený cesnak, vajcia, ochutíme a dobre vymiešame. necháme v chladničke postáť. Odležanú mäsovú zmes dáme do úzkeho mikroténového vrecka, obalíme do alobalu a varíme vo vriacej vode asi 1,5 hodiny. Uvarenú mortadellu vyberieme z vody a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutú mortadellu rozbalíme a obalíme v mletej paprike.