Kedy čo solíme !?

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Rady šéfkuchára, Vydané dňa: 18. 04. 2008

Aby sa nám varenie podarilo, mali by sme poznať zásady solenia jedál.

Mäso určené na pečenie a dusenie solíme tesne pred úpravou, nakoľko posolené mäso rýchlejšie púšťa šťavu a odvodňuje sa ! Zároveň vytekajúca šťava zmierňuje prudké opečenie, nakoľko sa zmiešava s tukom. Hydinu solíme z vnútra aj z vonka najlepšie pár hodín pred pečením, aby sa mäso dobre presolilo. Ryby solíme až tesne pred tepeľnou úpravou. Vnútornosti ako pečeň a obličky solíme až po tepeľnej úprave, inak by stvrdli. Minútky solíme až po opečení, aby v mäse zostala šťava a neboli suché.