Turistický guláš

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 18. 04. 2008

Suroviny: 600-800 g hovädzieho mäsa (najlepšie nožina-môčing), 2-3 PL masti, 3 veľké cibule, mletá paprika, mleté korenie, soľ, rasca, cesnak, kocka bujónu-(masox alebo silný hovädzí bujón), 3/4 kg zemiakov, 2 zelené papriky, 2-3 rajčiny.

Postup: Mäso umyjeme, necháme odkvapať a pokrájame ho na kocky. V hrnci rozohrejeme masť a mäso na nej opečieme zo všetkych strán aby sa zatiahlo. K mäsu pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a ešte spolu podusíme. Potom pridáme mletú papriku, korenie, rascu, rozotretý cesnak, kocku bujónu, premiešame a podlejeme trochou vody. Prikryté necháme dusiť. Počas dusenia podlievame vodou. Ke´d je mäso mäkké, do gulášu pridáme na kocky pokrájané papriky a rajčiny a necháme ešte podusiť až zelenina zmäkne. Nakoniec ešte podľa chuti prisolíme a podávame s chlebom. Ak nemáme čerstvú papriku a rajčiny, môžeme použiť sterilizované lečo.