Domáce krupičkové rezance

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 01. 05. 2008

Suroviny: 200 g hrubej múky, 1 čL soli, 1 Vajce, trocha vlažnej vody. Na krupičku: 5 PL detskej krupice, 3 PL oleja, 1 dcl vody. Podľa chuti kryštáľový cukor alebo soľ.

Postup: Z múky, soli, vajíčka trošky vody vypracujeme tvrdšie hladké cesto. Na dobre pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pokrájame na 6 cm široké pásy. Znova dobre pomúčíme a ppásy cesta pokladieme na seba. Potom krájame na 3 mm hrubé rezance. Nakrájané rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode. Ked vyplávajú navrch tak ich scedíme, opláchneme pod teplou vodou a necháme dobre odkvapkať. Zatiaľ si na oleji necháme za stáleho miešania opražiť doružova detskú krupičku. Opraženú podlejeme trochou vody a dobre premiešame. Krupičku potom premiešame s odkvapkanými rezancami a podľa chuti si rezance posypeme cukrom alebo si ich posolíme. Toto jedlo je dosť sýte !!