Dusené hovädzie s uhorkovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 01. 05. 2008

Suroviny: Hovädzie mäso z roštenky alebo zo stehna - (asi 800 g), 1 cibuľa, hladká múka, mleté čierne korenie, 1 čL griľovacieho korenia, 1 čL vegety, 1 čL mletej sladkej papriky, soľ, 2 dcl šľahačkovej smotany, 3-4 sterilizované kyslé uhorky, olej.

Postup: Z mäsa nakrájame tenké plátky. Do 2 PL múky primiešame koreniny, troška soli a nasucho dobre premiešame. Nakrájané plátky mäsa obalíme v tejto suchej zmesi. Na oleji zapeníme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme obalené plátky mäsa a spolu prudko orestujeme. Podlajeme vodou a prijryté udusíme domäkka. Potom k mäsu pridáme na kocočky nakrájané uhorky, zalejem smotanou a krátko prevaríme. Omáčku podľa potreby dohustíme zátrepkou z múky a necháme prevrieť. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.