Marinády na grilovanie

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Grilovačka, Vydané dňa: 05. 05. 2008

Na marinovanie mäsa a potieranie počas grilovania použijeme hotové kúpené marinády napr. omáčka barbecue, diabolská omáčka ap. Môžeme si ich ale namiešať aj doma pred grilovaním.

Postup: MARINÁDA NA REBIERKA: olej, bobkový list, tlčené borievky a celé čierne korenie, med, soľ, balzamikový ocot, citrónová šťava. Uvedené suroviny si zmiešame od oka a podľa vlastnej chuti. Rebierka naložíme do namiešanej marinády aspom 2 dni dopredu a dáme do chladničky. Počas marinovania rebierka obraciame aby sa namarinovali všetrky časti rebierok. MARNÁDA INAK: Môžeme podľa svojej chuti zmiešať aj iné suroviny na marinádu napr. s karí korením, s cesnakom, s kôprom, bazalkou, červenným vínom, kyslou smotanou ap.