Zeleninové špízy s cestovinou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 05. 05. 2008

Suroviny: 500 g farebných cestovín, 100 g hrášku, 1 cibuľa, 1 cuketa, 1 hlávka brokolice, 1 zelená paprika, 2 dcl šľahačkovej smotany, olej, soľ, mleté korenie, cesnak, jedlá sóda - (bicarbóna), citrónová šťava.

Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode a premiešame ich s troškou oleja. Cuketu a brokolicu krátko obvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali trocha jedlej sódy a potom ju schladíme pod studenou vodou. Papriku a brokolicu s cuketou pokrájame na kúsky a striedavo ponapichujeme na ihly alebo na špajle. Pripravené špízy posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom ! Grilujeme na panvici alebo na rošte skoro domäkka: (na skus). Na výpeku speníme nasekanú cibuľu, pridáme hrášok, osolíme, okorenníme a dochutíme roztlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko podusíme a omáčku potom zjemníme smotanou. Omáčku môžeme rozmixovať na krém. Cestoviny na tanieri polejeme omáčkou a navrch dáme opečený zeleninový špíz. Ozdobíme čerstvými lístkami mäty.