Omáčka Ailloi

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Grilovačka, Vydané dňa: 05. 05. 2008

Suroviny. PL bielej strúhanky, 2 PL mlieka, 4-5 strúčikov cesnaku, 2 žĺtky, soľ, 1/4 L panenského olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, mleté biele korenie.

Postup: Strúhanku polejeme mliekom a necháme zmäknúť. Ptom primiešame roztlačený cesnak rozotretý so soľou. Pridáme žĺtky, a 2 PL oleja. Miešame až sa suroviny dobre spoja. Potom za ustavičného šľahania prilejeme pramienkom ostatný olej. Ochutíme soľou a bielym korením. Omáčku môžeme vyrobiť aj z kúpenej majonézy a pridať do nej struhanku s mliekom a prelisovaným cesnakom. Podávame ku grilovanej rybe, ku grilovanému mäsu a ku grilovaným zemiakom v alobale.